Pompe dozatoare Sigma cu membrană, acţionate de motor (S1Cb/S2Cb/S3Cb)

Capacitatea pompei /debit: 20 – 1000 l/h,     Presiuni:  12 – 4 bari

sistem dozare chimicale sigma

 

Intreaga gamă de pompe dozatoare Sigma acţionate de motor – modelele S1Cb/S2Cb/S3Cb – este de la bun început concepută şi prevăzută cu diverse caracteristici utile şi inteligente. În variantă standard, toate pompele din aceasta gamă sunt livrate cu modul operaţional detaşabil şi cu sistem de autoîntrerupere în caz de suprapresiune. Disponibilitatea profilelor de dozare reglabile reprezintă însăşi garanţia rezultatelor optime. Modulul operaţional mobil aduce un plus de confort, asigurând, în acelaşi timp, şi adaptabilitatea simplă şi rapidă a pompei la orice tip de aplicaţie specifică.

Regulatorul de viteză cu invertor de frecvenţă încorporat poate adapta procesul de dozare exact la aplicaţia desfăşurată sau la substanţa chimică utilizată. Profilele de mişcare şi viteză contribuie, la rândul lor, la necesarul de energie. Sursa de energie şi alimentarea în sine depind de cantitatea de energie necesară, fiind calculate şi controlate pentru a răspunde nevoilor fiecărei aplicaţii în parte.

Avantaje:

  • Siguranţa operaţională asigurată de membrana multistratificată prevăzuta cu senzor de avertizare în caz de deteriorare.
  • Opţiunea de ventilaţie garantează funcţionarea sigură.
  • Profilele de dozare: garanţia rezultatelor de dozare optime.
  • Modulul operaţional mobil cu ecran LCD mare şi bine luminat asigură un nivel maxim de confort operaţional.
  • Management simplificat al pieselor de schimb compatibile cu gama de produse Sigma.
  • Integrare simplă şi rapidă în instalaţii prevăzute cu reţele de tip Bus cu interfaţă PROFIBUS® sau CANopen.

Opţiuni de dozare:

  • proporţională cu volumul;
  • dependentă de variabila măsurată;
  • dependentă de intervale de timp prestabilite;
  • dependentă de numărul de pulsaţii.

Comfortabile:

modul de operare flexibil

Orientate pe aplicaţie:

profile de dozare

Eficiente:

consum de energie proporţional cu necesarul de putere

Sigure:

sistem avertizare membrană ruptă/protecţie suprasarcină


pompa dozare sigma

Modul operaţional mobil (HMI) pentru confort maxim în exploatare

Modelul de control Sigma este prevăzut cu un modul operaţional mobil cu microprocesor integrat.

Profile de dozare pentru dozări optime

Profilele de dozare garantează rezultate optime prin adaptarea întregului comportament de dozare al pompei dozatoare la tipul de aplicaţie specifică sau la substanţa chimică utilizată.
Cursa din compartimentul pistonului este monitorizată permanent, mişcările fiind înregistrate şi reglate pentru a facilita compatibilitatea cursei cu profilul de dozare selectat.

Mod de funcţionare normal

Curba pompa dozare

Atât cursa de aspiraţie cât şi cea de comprimare sunt egale ca şi lungime.

Cursă de comprimare optimizată

Cursa de comprimare este extinsă iar cea de aspiraţie se realizează într-un ritm cât mai alert posibil. Această setare este recomandată în cazul aplicaţiilor ce presupun, de exemplu, amestearea/ dozarea optimă şi continuă a substanţelor chimice.

Cursă de aspiraţie optimizată

Cursa de aspiraţie se realizează intr-un ritm cît mai lent posibil, cursa de comprimare este de preferintă una scurtă, ceea ce permite şi garantează o dozare exactă şi defectivă de complicaţii, a agenţilor vâscoşi sau gazoşi. Aceasta setare este recomandată inclusiv în cazul minimizării valorii NPSH.

 

Consum de energie direct proportional cu necesarul de putere

Profilele de mişcare şi viteză sunt monitorizate şi înregistrate la rândul lor, la fel ca şi necesarul de energie, cu ajutorul versiunilor integrate de software ce controleză motorul din punct de vedere electronic. Sursa de energie şi alimentarea în sine depind de cantitatea de energie necesară, fiind calculate şi controlate pentru a răspunde nevoilor fiecărei aplicaţii în parte.

Mod functionare pompa

Întrerupător de suprasarcină pentru o protecţie sigură a pompei

Monitorizarea necesarului de energie permite întreruperea activităţii pompei de la sursa de energie electrică atunci când este depăşit nivelul de toleranţă predefinit. Întrerupătorul de protecţie a pompei la suprasarcină garantează siguranţa maximă a investiţiei dumneavoastră.

 

Text & Fotografii – Copyright © 2013 Prominent. Toate drepturile rezervate.

No products in the cart.